C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOG
tips: cara meng'handle' orang yang perasan bagus
Thursday, January 5, 2012 • 10:43 AM • 2 comments



  1. Buat muke bodoh (muke ta kisah dengan segala yang dilagakkan oleh rakan anda tersebut)atau mencelah semasa die baru nak berlagak dengan lawak2 sampai die lupe benda yang die nak blagakkan . kata lainnya tukar topik cepat2.
  2. Lebih efektif kalau korang pandai menyindir seprti " hai, nak jugak??" atau "yela.. sume pon ko ade."(itu pun kalau die faham bahasa)
  3. Haha tapi kadang2 ade orang suke bila dipuji-puji dengan sindiran (maybe die taperasan korang sindir die atau saje buat tak paham sebab nak blagak ngan citer die yang tak abes lagi). jadi, variasikan lah korang punye sindiran bagi die panas sket. hahaha
  4. Seterusnya,haa ni cara yang selalu orang buat iaitu dengan potong cakap si dia yg berlagak tuh ( lebih berkesan jika anda mengakhiri cerita die dengan "sebenarnye aku tapaham ape ko cube smpaikan -sambil senyum sinis" ) mesti die geram lagi-lagi bila ade sorang lagi yang sokong "ntah! aku pon tapaham dowh!! ahhahhahahahah! 
  5. Tapi tak semua orang sekejam ni kan, ade yang si berlagak tuh dari golongan bff sendiri , so untuk menjaga hati-jadilah pendengar baik dan berdiam sahaja daripada tokok tambah cerita die yang membuatkan die lagi berdosa dengan cerita tipu die tuh semata-mata nak berlagak dengan semua orang.   
  6. Cara terakhir jika anda betol-betol tak sanggup mengguris perasaan member tuh . better buat bodo je lah.. Biar la die dengan life die..asalkan die bahagia tanpa mengganggu life kite. ;D

    Labels:



    PASTFUTURE
    MY WORDS;
    HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 12 mother . my birth date 12/12/2090 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha..

    GIVE ME YOUR WORDS;


    " Change with yours "

    OTHERS;


    >> dapat blog baru
    date : NOW
    at:10 am


    >> beruk keluar tandas
    date : 12/12/12
    at: 12pm


    >> cinderella arrived
    date: 1/1/2190
    at: 13.12pm

    BLOG ARCHIVE;

  7. kenapa harga barang berganda-ganda?
  8. apabila ROKOK jadi kertas lukisan
  9. Nama Nama Ketua Syaitan
  10. Kereta kasut yang pertama di dunia!
  11. di luar kemampuanku
  12. Mainan hati
  13. sawang oh sawang!
  14. McDonals Buy 1 get 1 FREE double cheeseburger!
  15. PUTRA
  16. lardee & ickle