C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOG
first impression
Tuesday, March 20, 2012 • 7:32 PM • 4 comments
Hari ni nak review tentang first impression. Kenapa first impression tu penting? Andai kata kita nak hadiri temuduga, first impression orang yang temuduga kita mesti tengok how we dress up, how we walk and how the way we talk. Dan boleh jadi ada banyak lagi. Tapi Jan tak nak sentuh tentang hal-hal temuduga ni. Jan nak sentuh tentang bagaimana kita memberikan pandangan kasar kepada seseorang individu.

Kalau Jan sendiri, mesti la sebolehnya nak bagi impression atau tanggapan yang baik-baik kepada setiap individu. Tak kisah la orang yang dah dewasa atau anak-anak kecil.

Satu hari di pusat membeli belah, Jan makan KFC. hehehehehe. Dekat sebelah meja Jan, ade 4 org budak dalam lingkungan budak-budak sekolah menengah. Salah seorang kawan dieorg tengah makan KFC dan yang lain tunggu.

Kawan : Ade pula buat kawan-kawan macam tuh.

Jan : Sape?

Kawan : Meja sebelah.

Jan : Ape salahnya? Kot dieorang dah mkn dan kawan yang tengah makan tu tak sempat nak makan ke.....

Kawan : Ape la salah kalau belanja kawan nye air ke......

Jan : Kalau kawan nye sorang, xpe juga...air kat KFC ni bukan segelas seringgit...

Kawan : yang tunggu tu pon bodo....kalau aku, aku dah lame cabut...

Jan : isk. tak baik betol cakap orang macam tuh....biar lah die nak tunggu kawan die makan....kot kawan die tadi tuh xsempat makan...bukan die kacau awak pun....

Kawan : sakit mate aku.....

Jan : ah! ade dieorg suruh awak tengok? tak de kan?


Tengok apa first impression kawan Jan tuh... sungguh tak patot...rase bengang berbakul-bakul..hahahahaha...Kalau kita sebagai student, Jan rasa view tu sungguh la tidak mengganggu jiwa raga. Sebab Jan pasti ramai yang buat macam tuh termasuklah Jan. Atau sememangnya orang-orang yang dah kerja memang bagi negative impression kew? huhuhuhu.

Apa yang pasti, jangan terlalu memandang negative kat orang lain. Belum tentu andaian yang kita buat tu betol. Bukan juga perbuatan yang dia buat tu salah. Lain la kalau dia bukak baju dalam KFC tuh. HAHAHAHAHA.



Labels: , ,



PASTFUTURE
MY WORDS;
HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 12 mother . my birth date 12/12/2090 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha..

GIVE ME YOUR WORDS;


" Change with yours "

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> beruk keluar tandas
date : 12/12/12
at: 12pm


>> cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

BLOG ARCHIVE;

  • HUKUM rebonding rambut
  • 13 aurat wanita yang perlu diketahui
  • 16 tanda kematian mulia
  • Photo shoot
  • english cotton
  • kain viscose cotton :)
  • SEKADAR RENUNGAN BUAT KAUM ADAM DAN HAWA
  • awak masih seperti dulu
  • tips: cara meng'handle' orang yang perasan bagus
  • kenapa harga barang berganda-ganda?